Антропософско Общество в България - Управителен съвет
 
   
 
 
Управителен съвет

Управителният съвет на Единното Антропософско Общество

отляво надясно:

д-р Хайнц Цимерман, Корнелиус Пийцнер, д-р Вирджиния Сийз,
Сергей Прокофиев, Пол Макай, Бодо фон Плато

Кратки биографии

Бодо фон Плато е роден в Германия и е завършил история, философия и Валдорфска педагогика. Бил е преподавател в горния курс на Валдорфското училище в Париж и е съосновател на института за исторически изследвания в Хайделберг. Присъединява се към Управителния Съвет на Антропософското Общество през 2001 год. и отговаря за изследванията знаците на времето.

Д-р Вирджиния Сийз е родена в Пенсилвания и защитава докторат в Германия в университета на Южна Калифорния, след което преподава в университет и във Валдорфско училище в Лос Анжелис. Член е на Управителния Съвет от 1984 год. Съвместно със Сергей Прокофиев тя координира работата върху Христологията и Духовните Йерархии, а отделно ръководи и програмата за антропософски изследвания на английски език в Гьотеанума.

Корнелиус Пийцнер е завършил Валдорфско училище и участва в основаването на Camphill Soltane, изпълнявайки още и длъжността председател на Camphill Асоциaцията в Северна Америка. По-късно той участва в Управителния Съвет на Антропософското Общество в Америка, а понастоящем е член и касиер на Управителния Съвет на Единното Антропософско Общество в Дорнах. Като член на Общата Антропософска Секция той е отговорен за въпросите на социалното взаимодействие.

Пол Макай е завършил икономика и бизнес-администрация и е участвал в управлението на антропософски - ориентирани банки в Германия и Холандия. Той се присъединява към Управителния Съвет през 1996 год, а от 2001 год. е ръководител на секцията по социални науки. В работата на Общата Антропософска Секция той отговаря по въпросите за прераждането и Кармата.

Сергей Прокофиев е роден в Москва, където завършва история на изкуствата. Среща се с Антропософията в своята младост е решава да посвети живота си на нея. Активен лектор и антропософски автор, през 1990 год. той става съосновател на Антропософското Общество в Русия. През 2001 год. се присъединява към Управителния Съвет на Антропософското Общество в Гьотеанума, и съвместно с Вирджиния Сийз отговаря за работата върху Христологията и Висшите Йерархии.

Д-р Хайнц Цимерман е роден в Базел, където постъпва в училище "Рудолф Щайнер". Защитава докторат в университета в Базел и преподава там, а по-късно и в училището "Рудолф Щайнер" в Базел. Той помага в провеждането на семинара за обучение на преподаватели в Дорнах и е назначен в Управителния Съвет през 1988 год. Понастоящем той отговаря за въпросите на себе-развитието и изучаването на човешкото същество, а също води и основния учебен курс в Гьотеанума.

 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница