Антропософско Общество в България - Семинар по антропософска терапия чрез пеене
 
   
 
 
Семинар по антропософска терапия чрез пеене

Скъпи приятели,

На път е да се осъществи първият семинар по антропософска терапия чрез пеене в България. Ние се присъединяваме към подготовката му с намерението да подкрепим това практическо направление, което има шанс да проходи у нас. Както знаете, подобни събития в България се случват по-бавно и по-трудно - това има както причини, така и смисъл.

Апелът ни е, който има възможност, да ни подкрепи със средства, които няма как да съберем изцяло от таксите за семинара. За целта предоставяме сметката на сдружението ни. Прочетете преди това повече информация за семинара:

Тематичните области, които ще бъдат разгледани лекционно и практически са:

  • Създаване, цели и развитие на антропософската терапия чрез пеене като неотменна част на Антропософската медицина.
  • Пътища за разкриване и развиване на лечебната сила на човешкия глас.
  • Човешкият вокален организъм от антропософска гледна точка.
  • Гласните и съгласните звукове, тоновите интервали като космическо взаимодействие на планети, зодиакалните знаци с човешкото същество и други.


Лектор - Теодорос Ригас – вокален терапевт, който от 2007 год. работи в тази област, в отделението по интегративна медицина в болницата Асклепий – Хамбург.

Време и място на провеждане - 8-10 април 2016 г., София.

При интерес пишете на имейл dorina69@abv.bg (Дорина Василева) или се свържете с нас чрез контактната форма на www.oporabg.com.

Антропософската музикална терапия с нейните две насоки – терапия чрез пеене и инструментална музикална терапия, е терапевтично направление в Антропософската медицина. Човешкото същество се възприема и лекува в неговата цялостност като неотменно свързано с космическо-земните природни и духовни процеси. Повече по темата може да прочетете в сайта Приятели на Антропософията, както и да се присъедините към нашата група във фейсбук „Антропософска медицина“, в която сме събрали богата библиотека по темите на бъдещото обучение.


Започваме предварителното събиране на целите такси от 60лв., за да обезпечим финансово провеждането на семинара. Крайният срок за плащане е 29 февруари.

Намаляване на таксата не се предвижда, независимо от часовете присъствие на участниците. Това е въпрос на техен личен избор. Желателно е участието от началото до края на семинара по ред причини - индивидуалното терапевтично въздействие и преживяване, груповата атмосфера, която се създава и в която зреят бъдещите идеи.

Необходимите средства за финансовото организиране на събитието /зала, разходи във връзка със спане, пътуване и хонорар на лектора, преводач/ са около 800 евро, като една част ще бъдат събрани от таксите на участниците, а останалите (може би около две трети) трябва да намерим предварително от други източници. И най-малката дарена сума ще приемем с благодарност.

Банкова сметка за събиране на такси и дарения

В левове:
Банка ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG04 STSA 930000 1947 2768
Основание: "Семинар пеене" или "Дарение семинар пеене"
Получател: Сдружение по антропософска лечебна педагогика и социална терапия

 


 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница