Антропософско Общество в България - Открито писмо до членовете и приятелите на АОБ
 
   
 
 
Открито писмо до членовете и приятелите на АОБ

Уважаеми приятели антропософи и почитатели на творчеството на д-р Рудолф Щайнер!

 

С това писмо се обръщам към всички вас по следния повод. Известно ви е, че през последните години работихме паралелно с Антропософско издателство „Димо Даскалов" върху преводи и издаване на творби от Рудолф Щайнер. Досега, в създадената от нас поредица „Просветление", в сътрудничество с „Издателско ателие Аб" успяхме да издадем седем творби:

 

1. Рудолф Щайнер, „Същност на музикалното и тоновото изживяване в човека", 2003 г.

2. Рудолф Щайнер, „Прераждане и карма", 2004 г.

3. Рудолф Щайнер, „Мистерийни драми" - I том, 2004 г.

4. Рудолф Щайнер, „Мистерийни драми" - II том, 2004 г.

5. Рудолф Щайнер, „За мистерийните драми", 2005 г.

6. Рудолф Щайнер, „Стихове и медитации", 2005 г.

7. Рудолф Щайнер, „За инициацията, за вечност и миг, за духовна светлина и житейска тъма", 2006 г.

 

(Всички книги могат да се намерят в книжарница „ЕЛРИД" - София, ул. „Солунска" 3)

Предвид обстоятелствата на икономическа криза, ние сме принудени да търсим и други начини, за да продължим започнатото дело. Така у нас възникна идеята да възобновим практиката, която е съществувала преди 09.09.1944 г. в много български издателства - практиката на абонаментния цикъл. По този начин в онова време са издадени много значителни творби от световната класика. Предимството на този метод е, че всичко е в ръцете на потребителя, от когото зависи какви книги би искал да вижда издадени и да чете.

Бихме искали да започнем с една основна книга „Моят жизнен път", СС-28. Автобиографичната книга на д-р Щайнер едва ли се нуждае от представяне. Смятаме, че интересът към такава книга се простира дори далеч извън антропософските среди.

Тази идея стартира преди няколко месеца. Една част от сумата ни е отпусната от чужбина под формата на спонсорство.  Другата част от сумата се надяваме да съберем от хората, които се абонират и по този начин допринесат с желание и действие за реализирането на тази идея. За да успеем да покрием разходите по отпечатване на книгата, цената на бройка трябва да е 16.00 лв. Обемът на книгата ще е около 500 печатни страници.

За координатор на проекта предлагаме Диана Ботушарова.

Благодаря на всички предварително за отделеното време да се запознаят с тази идея! Можете да се свързвате с мен на електронната ми поща: hristo_marinov@abv.bg, както и на телефони: 0892 480 376, 0879 058 241.

 

С приятелски поздрав,

Христо Маринов

 

________________

ПП. Моля това писмо да бъде препращано по електронен или по друг начин на всички, които биха се заинтересовали.


 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница