Антропософско Общество в България - Книгата "Природосъобразен живот" на д-р Иванка Кирова
 
   
 
 
Книгата "Природосъобразен живот" на д-р Иванка Кирова

Доцент д-р Иванка Кирова, к. м. н. е пионер у нас в научната разработка, внедряването и популяризирането на направлението за природосъобразен живот, както и на източните методи за масаж, особено на акупресурата.

Известна е като водещ преподавател в тази специалност, а също и в областта на физиотерапията и рехабилитацията в Катедрата по физикална медицина и рехабилитацията при Медицинския университет - София. Обучила е цяла школа от лекари, кинезитерапевти, рехабилитатори, масажисти и др.

Доц. Кирова е популярно име в България особено в разработката на профилактиката и лечението с естествени природни фактори природосъобразен живот. В споменатите по - горе направления са дисертацията и, научните и научно - популярни трудове.

Книгата "Природосъобразен живот" е много актуална сега, когато нуждата от здрави познания на съвременния човек за връщане назад към природата стават важна жизнена потребност. Поднесена под формата на разговор с въпроси и отговори, книгата справочник запознава читателя с богата информация за природосъобразен живот. Тя е уникална с многообразието и широкият обхват на природни средства не само за постигане на духовно, психическо и физическо здраве, но и за тяхното развитие и усъвършенстване. Застъпени са въпроси относно хигиената на емоционалния и психическия живот, методите и практиките на духовно усъвършенстване, природосъобразното хранене, правилното дишане и необходимото движение, биоритмите, самомасажа и акупресурата, цвето, музико и ароматолечението и др.
Разгледани са някои проблеми на профилактиката и закаляването, както и природолечението на често срещани заболявания.

Практическата насоченост прави справочника полезен за всеки човек, защото в него той може да намери нещо полезно за здравето си, което лесно сам да прилага всеки ден. Книгата е незаменима като справочник във всяка домашна библиотека за най - широк кръг читатели.

 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница